Tuesday, October 4, 2011

Hati Gundah

Tetiba je saya terlintas lagu ni difikiran sambil terus nyanyi:)
halusi tiap baris lirik nyayian Datuk Sheila Majid ini buat renungan semua!!!


~Lihatlah sekitar alam
Dunia luas terbentang
Langit tinggi kebiruan
Pohon-pohon kehijauan
Hembusan bayu yang menyegarkan


Dengarkan di sana-sini
Beburung riang menyanyi
Berbunga aneka warna
Sumber kedamaian jiwa
Mensyukuri nikmat Maha Esa


Begitu berharga kehidupan ini
Bagi mereka yang tahu menghargai
Mengapa terdorong oleh perasaan
Kalau turutkan hati diri menjadi korban


Tiada yang dapat lari dari masalah diri
Hadapi lah dengan tenang
Tiap cabaran yang datang
Atasinya dengan keimanan


Sekadar buat renungan
Untukmu teman tersayang
Hitam putih masa depan
Sendirian menentukan
Hidup ini usah persiakan~

Entah napa lak tetiba mood saya petang ni mendung (sama mendung ngan keadaan cuaca di luar). Makin mendung perasaan saya hari ni bila baca news paper kes campak bayi dari tingkat 2 tu.Mulalah kes buang bayi ni akan keluar dari episod ke episod....skali citernya keluar tak akan berenti lak tu. Adoii...tolonglah, jangan la buang@bunuh bayi2 yg tak berdosa tu!!
abis suda:-)

1 comment:

KhaiRin said...

selalu dgr lagu ni kat sinar.. da jd evergreen..