Thursday, October 6, 2011

Lucky Draw.....

Korang pernah dapat@menang lucky draw tak?? maksud saya dapat hadiah yg Grand2 punya....cam Sijil Simpanan BSN menang kereta BMW ke? Peraduan Shell dapat RM30k? Dapat hadiah sebijik Bangalow ke? @ apa jelah peraduan yg bagi hadiah2 Grand sesangat?? (Ada org kata nasib je,Ada yg kata tuah pada nama sendiri....Wallahualam kan, semua tu kuasa Allah) Ni Bukan hadiah dari peraduan Gores&Menang tu ye?? Semua tu bedaoh aje!! Saya & usben sendiri hampir pernah kena...Kejadian berlaku di Tesco Puchong.Bebrapa tahun yg lepas....yg pastinya, elok je parking keta tetiba sekor Apek G&M ni dah terpacul tepi kereta kita:)

Apek G&M : Kakak, cuba le kakak gores ni....(dlm loghat Cina yg pekat)
Saya & Usban : X mau lah...(dlm hati cuak juge,waktu tu peraduan G&M ni x  fofuler lagik)
Apek G&M : Alaaa kakak....cube je.Bukan kena bayar apa2 pon.
Saya & Usben : (Masih cuak lagik, tp tangan saya dah capai kertas tu & terus je gores)
Apek & Usben : Wah kakak!! Tahniah!! Tahniah (apek tu yg ober lombat2 katak) kakak & abg dah menang sebuah Kereta Proton Perdana!! Tahniah!!
Saya & Usben : Ye ke?? (waa....hampir nk melompat bersama Apek tu)
Apek G&M : (masih lagi ngan ayat terujanya) Kakak & abang perlu datang ke ofis saya di blaa...bla...tp kakak & abang perlu keluarkan duit sebanyak ...bla...bla...bla...utk registration kereta tu....bla...bla...
Saya & Usben : (sambil pandang memandang antara satu sama lain) ermmm....xpelah, kami rasa tak dapat pergi & keluarkan duit bla...bla...bla...(cuak balik!! terus blah tinggalkan Apek G&M tu)
Apek G&M : alaa...kakak & abg, esok pagi2 pon boleh lagi...(sambil, mengejar kami)
Saya & Usben : takper....takper!! kali kali je ye!! (terus blah masuk ke Tesco)

Aduss...nyaris2 kami hampir terpedaya ngan Apek G&M tu.Nyaris2 malam tu jugak nk pi keluarkan duit di ATM.Selang beberapa hari lepas kejadian tu, keluarlah topik G&M ni di news paper!! Nasib Allah melindungi kami insan yg lemah ni...Alhamdullillah!! 

Eermmmm.....bila agaknya hari bertuah saya? Bilalah saya boleh menang cabutan bertuah sebuah kereta ke? duit ke? rumah bangalow ke?? huhuhuhu.....kalau korang nk tau,tiap2 tawon company saya buat family day bagi hadiah keta (bukan sebuah je tau) tp rezeki belum menyebelahi saya lagi.Apa le perasaan saya bila saya menang sebuah kereta tu? Agak2nya mau merangkak saya naik stage tu.kehekehekeh....(sbb terkezut mak menang keta nok!!) hehehehe.InsyaAllah,harap2 ada rezeki utk saya dapat@menang cabutan bertuah tu!!  Amin :)


1 comment:

KhaiRin said...

at least kebarangkalian nk dpt kete tu ada la..cm kiteorg kt sini..mmm nk dpt hamper ponnnnnnn payah...kalu lucky draw bese nyer lucky draw yg mmg da planning awl2