Wednesday, July 11, 2012

Barang Baby!!

Wow!!
Diam tak diam saya dh masuk minggu ke 28 (lebih kurang 7 months).
uiii....cepat betol masa berlalu. Nampaknya dh boleh start menyoping barangan baby neh!!
Kena beli Storler,Walker, tilam baru untuk baby.... Serba serbi barulah nampaknya. Dari baju, lampin,botol susu semua tu....ermmmmm bila nk nyoping ni cik usben???
Coz barang2 lama anak bujang 2 org tu dh kompom le xleh pakai. last week dh buat clearance store. semua barang2 tu dh di buang...maklumlah, dh 6 tahun x guna. InsyaAllah, kalau betul rezeki Allah kali ni ....

v
v
v
v
v


Doktor kata dlm perut saya ni ..........baby gegurl!!
Setiap kali check up & scan tau:-)
So, saya kena prepare beli barang2 girl la pulak kali ni. excited pon ada jugak...tp, kena bawa biasa2 saja. Riso gak keluar2 karang hero lagi....naya teman!!huhuhuhu

Katil Baby

Saya dan usben dah berkenan sangat nak beli katil baby gini...masa jalan2 kat JJ aritu dh jumpa.so, pikir takpa....lambat lg. Tup2 jiran depan dh sms & hangkat nak bagi katil baby diorang pd ktaorg.ermmm...org kata rejki jgn ditolak ek! ambil jelah. walau berkenan sgt ngan katil cam gini! Apa pon terima kasih le pada jiran depan umah saya ni. Pelik gak saya, diorg ni xmo tambah baby ke? sbb baru 3 je ank diorg!!  hehehe


haaa....ginilah lebih kurang katil yg neighbor saya bagi tu. Cuma kena cari tilam jelah :-)


Yg ini pon ktorg berkenan gak nk beli. tunggu baby keluar jelah nanti...hehehe


Baby car seat x perlu kut?? yg lama beli utk si abg 2 org tu x pernah guna pon. last2 kawan usban yg pinjam....nampak still ok lagi.  


Apa pon saya memang dh x sabar nk menyoping baju2 baby yg comel2 gini...



ok, dh malas nk sambung tulis sbb pikir byk benda nak kena beli. ermmm....ada duit semua barang boleh beli ye dok??












4 comments:

KhaiRin : anies said...

apa2 pun jg kesihatan tu lek lok ya..

eug|ena said...

yeay, best nye dpt gegurl!
musti teruja kan.. baju gegurl byk pilihan & comei2 kannnnn best la maknye shopping hihik

mizah pon kalu boleh nak gegurl, tp ada gaya2 boboi je jugak.. ;)

MaZnie said...

InsyaALLAH Rin...Tq.
samalah kita jaga kesihatan:-)

MaZnie said...

Mizah, teruja gak! x sabor nk nyoping ni.hehehe
takpe...kalu boy lg, try & try lg ye sampai dpt girl lak! hehehe.
InsyaAllah!! Aminnnnn...