Wednesday, October 17, 2012

My new BB !!

Assalamualaikum & hellooooo all:-)

Laaaaamaaaaaaa Wa x bukak blog sendiri.uhuk2!!!!
Ok....nak sambung tulis blog balik. Mood tgh rajin le kononya:-) 

Saya dah selamat melahirkan Ank yg k3!!! Yeaaaaa..finally, dapat jugak saya Bb girl!!! Alhamdulillah .....syukur padaMu ya Allah!!!
Saya menyerah diri (induce) di Hospital DEMC Shah Alam pd 12 Sept 2012.
Sepatutnya saya check up on date tu for 37 weeks. tapi saya dah x larat nak membawa diri datang ke opis utk bekerja....so, we decide to induce je terus!! Haaaa.....

9.00 am - sampai ke hospital terus check in labour room.
10.30am - masuk ubat utk induce, masa ni masih rileks2 lagikkk sambil Layan iPad, FB bagai...
12.00pm - dah rasa sakit sikit2...
4.00pm - doctor check baru open 3cm
5.00pm - dah plan Awal nk ambil Epidural...doctor pakar bius dh get ready! so, Time for 'rileks'....yang peliknya epidural Kali ni kurang dos coz saya masih lagikkk buleh gerak kan 2 belah kaki. To compare masa saya bersalin 2 org hero saya @ SJMC dulu, epidural yg saya ambil tu langsung x rasa 2 belah kaki kita ni ada....
6.00pm - doctor datang check & pecahkan air ketuban plak. Condition ....still lg open 3cm! Doctor expect around midnight baru bersalin.....waaaa, lama lg nk tggu tu.
8.30pm - sakit makin kuat....time ni saya minta nurse kuat kan dos epi dural.
9.30pm - epidural langsung x membantu..rasa sakit + mcm nak terberak sgt. Rupanya dah open to 10cm. nurse kelam Kabut gak call doctor...sbb target midnight kan??? Kali ni....saya rasa sgt2 sakit utk bersalin mcm ibu2 normal yg lain....epidural yg saya ambil tu myb doctor kurang kan dos kut!!! Ermmmmmm.....time tu rasa serik xmo bersalin lg dah!! Hehehe ..... yg 2 hero dulu normal gak, walau push still lg rileks w/o rasa sakit pon!!!!
9.58pm - 2kali push je....akhirmya my bb selamat keluar melihat dunia! Alhamdulillah:-)



My Bb is Damia Qaisara bt KhairulAzli
Birth - 12 September 2012 @ 9.58pm
Weight - 2.7kg
Doctor - Marzita bt Mansor @ DEMC. Thank you Doctor!!!!





Note : utk tatapan anak2 ibu.....sila baca bila dh besar nanti.
Pengorbanan seorang ibu ketika ibu itu hendak melahirkan seorang Anak Umpama berjuang ke Medan perang. Sebab itu...jika seorang ibu itu meninggal dunia ketika dia bersalin...Umpama ' mati shahid'.





6 comments:

siti norsarah Aminuddin said...

congrates mazni...! doakan kite plak dapat girl eh

MaZnie said...

InsyaAllah....saya DOAkan kawan2 yg belum dpt BB girl, Akan dpt jugak BB girl yg di Idamkan suatu hr nanti.Amin Ya Rabbal A'lamin....

KhaiRin : anies said...

TAHNIAH! patut la senyap je..rupanyer da sebln lbh...mn pic bb nyer? nk tgk jg..nk dtg tgk x tau la kt mn ;-)

MaZnie said...

Tq Khairin....Senyap menguruskan diri.hehe
Pic bb nanti kita upload ye:-)
Ambil no hp kita ni....Nnt PM add.
0196002553...

iza sara said...

salam tuan punya blog..slamat berkenalan...sy pun bru melahirkn bb girl setelah ada 2 boys..mcm u jugak kan..bb i lahir pd 27 sept...baby i pun nama Qaisara...hihi..sama la...

MaZnie said...

Salam Iza Sara..
Sorry...baru nk reply. dh berbulan2 x buka blog...bz ngan BB + Anak ngan Biznesnya lg...tuntutan kerja. Anyway...salam Perkenalan dr Saya..Mazni.
Kebetulan nama BB kita sama...QAISARA. hihihi