Thursday, April 26, 2012

I Want to be.....


InsyaAllah.....One day will be substituted 'Messi'.

Inilah my Hero Haziq Haiqal yg sekarang ni dok sakan bermain bolasepak!! Aduii....weeken je saya menjadi driver utk hantar Haziq ke scoccer kids Gen Pro ni di Padang Sekolah Alam Megah.

Kisah saya sewaktu darjah 6 dulu....saya terpilih mewakili sekolah untuk mewakili pasukan Bola Jaring & Bola baling. Tapi mak saya siap warning x boleh main kooo!! Nangis2 aku nk main jugak!! Siap cikgu datang ke rumah minta kebenaran drpd mak saya untuk minta pelepasan saya bermain. Tak dapat gak la saya nk wakil sekolah.....alasannya sebab nk ambil UPSR!! waktu tu saya rasa yang mak saya sangat 'kejam' sbb dah halang minat saya...(ampun mak!!) So, saya pon taknak anak saya rasa yg saya pon seorang ibu yg kejam kerana menghalang minatnya!! InsyaAllah saya & usben akan sentiasa support minat Haziq...


Kepada ibubapa sekalian.....jgnlah halang apa yg anak anda minat!! tanamkan bakat tersebut dari sekarang!!! waaa.....gitu mak jemah kasi panduan!! wakakaka.....

pstttt....yg si adik Rafiq dah hint2 nak main badminton. X best katanya main bola....panas! bosan! macam2lah ko dik!!! Janji ko hebat cam Datuk Lee Chong Wei tu ...kira bakal pelapis gak la nanti!!

4 comments:

Mrs. Norrie said...

wah haziq.....semnagt betul main bola....

Anak laki aku tuh yg aku nampak sekarang ke arah mekanikal...sukan2 tak layan...huhuhuuu!!!

Basikal pun dia baiki sendiri sampai tercabut rantai.

Taktaulah klu dah sekolah nnti minat ke arah mana pulak

MaZnie said...

Hehehe....hebat gak Danish! boleh jadi engineer mekanikal tu nanti. Si Haziq tu mmg....semua game/benda nk try. tp paling dia suka bola laa..

Bonda Adam said...

semoga haziq jd football player yg boleh bawak team ke world cup..hoyea!

MaZnie said...

InsyaAllah Amin....tq Bonda Adam. Utk anak2 Sarah juga:-)