Monday, December 12, 2011

Filem Ombak Rindu vs Novel






Antara Filem Melayu yg paling hot dipawagam sekarang ini opkoz le Filem Ombak Rindu yg diadaptasikan dr Novel Ombak Rindu. Saya dh menonton filem Ombak Rindu ni.ermmm...antara Filem & Novel dah tentu le saya memilih Novel yg lg feel, Stim untuk saya menghayatinya. Siapa yg kaki Novel tu memang akan cakap benda yg sama cam saya kut?? Boleh la kasi kreadit 4 bintang untuk Filem Ombak Rindu tersebut. Sebab ada Aaron Azizyg melakonkan babak tut!! so, kalau korang pergi bawa anak2 tu pandai2 le cover bijik mata diorg tu ek!! hehe...



ok, selamat menonton Filem Ombak Rindu!!

NotaCintaMukaBuku : Lisa Suriani x best plak saya rasa bawa watak Mila tu.....x cukup feel!!


6 comments:

KhaiRin said...

pengakuan jujur: dua2x x tgk / baca hehehe

sori baru sempat nk menjengah!

MaZnie said...

Hi Rin, lama x dgr cite? jujurnye! hehe.X minat baca novel ke? ke tak minat Filem Melayu? Cuba la baca novel ombak rindu tu....baru tau feelnya camne! kihkih

KhaiRin said...

sy kena alergi sbnr nyer..

bkn x bc novel cuma ms tu.

sy ni jenis bc novel ekpress..bleh katam 1 malam je..x caya? puteri lindungan bulan tu sy katam dari maghrib smpi subuh!

btw, tau x novelist liana afira tu dah meninggal dunia? sbln slps tu, suami dia pula meninggal. tggl ank 3 org. plg kecil 4 thn..

MaZnie said...

oo ye ke? skrg ni dh sihat la?

hehe...expressnya! tahan biji mata tu!

Innalillah...liana afira novel apa ye yg dia tulis...actuly saya nama penulis ni x brapa hafal sgt.kesian anak2 arwah kan?kalau masih ada royalti novel yg arwah tulis tu compom mmg utk anak2 arwah.jgn ada yg ambil kesempatan sudah...thanks Rin fr yr info!

KhaiRin said...

blom baik lg.sy kena blk kg cari ubatnya.

novel bukan puteri lindungan bulan tu la penulisnya -liana afiera.. sy pon br je tau psl ni pd hal dia da meninggal bln 7 aritu..

btw, arini cuti ya?xberjimba mn2 ke?universal studio s'pore ke, HK disneyland ke..hehehe...kami org KL dok tgk je la org bercuti

MaZnie said...

ok Rin....take care ye.setiap penyakit ada penawarnya.

selangor cuti....tp x plan nk kemana pon.Tunggu Nuffang kasi lebih kut baru leh plan nk smpi ke tempat semua tu.budget yg ada utk anak2 sekolah & family je.