Tuesday, October 18, 2011

MY BFF


Inilah kawan baik saya from kampung.Dlm bahasa singkatnya org panggil BFF (best pren forever). Actualy ada lagi beberapa org yg takde dlm gambar diatas. Zera,Norrie,Ana,Mazrena,Toy,Leha & saya a.k.a yg diorang panggil Not! (ntah, saya pn x igt camne nama not tu muncul) Kitaorg semua dah menetap di sini (KL area). Start kamcing dari standard 4 lg. Ptg2 lepas sekolah Agama kitaorg akan kayuh beskal g Sekolah Kebangsaan utk join aktiviti sukan lak....paling happening lepas je amik UPSR, plan nk mandi air terjun...sanggup naik&kayuh beskal lalu jalan ladang sawit tu. Kalu skrg nk g...x sanggup rasanya...hehehe.

 Masa sekolah Menengah lak (walaupon kitaorg terpisah masuk sekolah ASRAMA lain2), setiap kali cuti sekolah je mesti jumpa...lepak2 minum ABC kat Taman Selesa kat Kg kitaorg (taman x berapa nk selesa sebenarnya penuh semak samun) kadang2 join makcik2 kat situ main netball...hehehehe.

Setiap kali Hari Raya lak, kitorg x pernah miss dtg umah masing2. Time Sek rendah dulu naik beskal nk p beraya nih...pastu naik sekolah Menengah dah pandai naik motor, bila dah start keja ni dah pandai bawa keta lak...Bila dah ada yg berkawen, ngan usben2 skali terjebak join the group ktaorg ni. best kan?? Cuma, bila masing2 dah berkeluarga ni Perjumpaan Hari Raya tu dah tak cukup korum & meriah sikit dah. Ada yg turn balik umah mak mertua dululah...macam2. Memang dah susah sikit la nk jumpa walaupon sekampung. Alhamdulillah, masing2 dah berjaya dgn kehidaupan family...saya tumpang bangga nengok kawan2 makin maju, maju menambah bilangan ahli keluarga...maju pakai keta besor, umah besor & last skali...badan masing2 pon udah makin besor...kehkekehkehkeh!!

Apa pon, kenangan bersama korang memang d'best:-)

p/s : to  Norrie, boleh ko foward @ email ke aku gambar yg kita menari masa darjah 4 dulu...hehehe.Semua comel waktu tu kan?? thanks:-)

1 comment:

KhaiRin said...

kwn2 di waktu susah dan senang..