Monday, September 12, 2011

AidilFitri 2011

As salam & Good Morning semua...


Masih lagi mood raya kan?? so, sebelum raya abis saya nk citer sket pasal Raya haritu & tonjolkan serba sedikit gambar2 AidilFitri 2011. Saya stop kejap story about Bandung Trip 2011 tu ye...harap b'sabar ye kengkawan!!


Tahun ni giliran pulang beraya @ My Usben kampung laa...Felda Trolak Utara,Perak. Berhari Raya sehingga ke Raya ke3 barulah pulang @ my kampung pulak....Felda Kemasul. Kami bangga jadi anak FELDA!!!!!!! waaaaarghhh, taksub gitu:) hehehehe. saje nk promote ke korang!!!


Best sebenarnya raya di kampung FELDA2 ni...rumah dekat2.Lepas je sembahyang raya semua orang akan berjalan dari rumah ke rumah....itu pon mengikut blok/area masing2. (lebih kurang 500 lbh buah rumah di setiap FELDA) kalau ikut area blok tu ada la dlm 25 buah rumah....itu pon kalau pergi 10 buah rumah dh kembung perut diisi....bayangkan le kalau semua nk terjahkan?? pastu golangan anak2 muda/mudi dgn motor/kereta (nk tayang le tuh) lalu lalang depan rumah nk ke rumah kawan masing2....memang meriah abis laaa. Malam menjelang raya pon best sgt.....macam perang dibuatnya. Mercun di sana sini....itu yg bestnya bila beraya di kampung saya...Kampung korang mcamana pulak?? best tak???


Meh layan gambar raya pulak....dh penat menceceh!! hehehe




Sehari menjelang Hari Raya....membakar lemang acara WAJIB setiap tahun buat family usben.
haaa....tu usben saya tgh membakor lomang!!


Mlm raya rumah Mertua saya meriah dgn lampu lip lap, lampu lilit tiang bagai...hehehe



Pagi Raya cucu-cucu dah berbaris salam dgn Tok utk dapatkan duit raya...
duit raya tok!! nk duit raya!!! kihkih
 
Haziq & Rafiq dgn kezen2 mereka:)



with FIL & MIL ....

 
Nak pusing kampung naik Vespa:)



susah betul nk ajak bergambar dgn  hero2 saya ni!!



Usben familys....only boys!!!


Anak buah, kakak biras, FIL,adik ipar & my biras ...

with MIL ...ladies only!!



Abang ipar ...yg pertama!!


Adik Ipar ....


Adik Ipar


with my Biras:)


with my biras2...


possing sakan:)


adik ipar


My Hero Haziq with kezen Aiman Hakimi (muke Kimi bengang je tu...sbb nk blk KL)hihihi


with my love...

Haaa..jom layan gambar sebelah parents saya lak. Memandangkan balik raya ke3, so...korum dh x cukuplah utk bergambar together2.Baju Kurung raya pon dah x sarung!! huhuhuhu





with my Mother & Sister...

ok...abiss suda!! gambar berjuta-juta lemon....hanya ini je mampu ditonjolkan!!!
Selamat Hari Raya buat semua!!!






1 comment:

KhaiRin said...

huhu sedondeng la kita thn ni = purple